Kérdésed van? +36-70-321-6063 | shop@textilmall.hu

BLOG

Szükségem van flanel ágyneműhuzatra?

Textilmall
2020.09.19 15:06
Szükségem van flanel ágyneműhuzatra?

Megtörtént már veled, hogy reggel az izzadságtól vizesen ébredtél? Vagy épp ellenkezőleg, miután bebújtál a takaró alá, még egy óra múlva is jéghidegek voltak a lábaid? Elgondolkodtál már azon, hogy ez azért is lehet, mert az ágyneműd vagy ágyneműhuzatod nem felel meg a szükségleteidnek? Nem vagyunk egyformák, mindenkinek másra van szüksége. Ez a rövid bejegyzés talán segít választ találni arra, hogy szükséged van-e flanel ágyneműhuzatra.

A flanelszövetből készült ágyneműhuzat már régóta a téli hónapok kedvence a puha tapintása és tartóssága miatt. De miért kifejezetten a hűvösebb időben keresik annyira? Erre a kérdésre a flanelszövet néhány jellemzője ad választ.

Ha fázékony vagy, akkor biztosan jó választás a flanel hűvösebb napokon, mivel nem csak gyorsan felmelegít, hanem tartja is a hőt egész éjszaka. Érzékeny bőrűek is használhatják, mivel a puha, lágy flanel megnyugtatja a bőrt, nem irritálja azt. Ha azonban éjszakai izzadásra hajlamos vagy, akkor lehet, hogy érdemes más szövetfajtát választani.

Bár a flanel ágyneműhuzatról általánosságban elmondható, hogy melegebb, mint a mikrofiber vagy a szatén ágyneműhuzat, ennek ellenére kimondottan jól levegőzik és szövési módjából adódóan kiválóan elvezeti a nedvességet.

A flanel nem egy kifejezetten drága szövetfajta, így pénztárcakímélő megoldás lehet, ha melegben szeretünk aludni. 

Ennek a fajta ágyneműhuzatnak a tisztítása egyszerű nem kell különösebben odafigyelni rá, normál programmal 40-60℃-on mosható, szárítani akár ruhaszárítón, akár szárítógépben lehet. Ha a házi kedvencünk nem rágcsálja meg vagy élesíti a karmait rajta, akkor évekig megelégedéssel használhatjuk.

Persze azt mindenképpen hozzá kell tenni, hogy ezek a tulajdonságok a minőségi flanel ágyneműhuzatokra vonatkoznak, így érdemes tájékozódni, hogy honnan szerezzük be.

<< Választok magamnak flanel ágyneműhuzatot! >>