Kérdésed van? +36-70-321-6063 | shop@textilmall.hu

BLOG

Mi is az a frottír?

Textilmall
2020.11.21 16:08
Mi is az a frottír?

Miért olyan közkedvelt anyag a frottír? Mik azok a tulajdonságok, amelyek miatt használják elsősorban a fürdőszobatextilek esetén? Mindannyian találkozunk ezzel a fogalommal nap mint nap, de nem sokan tudják, hogy pontosan mit is takar ez a kifejezés. Akinek azonban fontosak a törölközők (és más lakástextíliák) típusai és minősége, annak hasznos lehet tudni a választ.

A frottír egy szövetfajta, amelyet a 19. századi Angliában kezdtek gyártani és manapság az egész világon elterjedt és közkedveltté vált. Az elnevezés eredete a francia “tirer” (kihúz) szóhoz vezethető vissza, amely utal a szövet hurkokkal bolyhozott felületére. A frottír szövetet elsősorban törölközőknél használják, de készítenek belőle más lakástextilt, így például fürdőköntöst, lepedőt is. A frottír alapanyaga leginkább a pamut, de más anyag is lehet, úgymint len vagy bambusz.

A frottír szövésénél az anyagon apró hurkokat alakítanak ki, amelyek speciális tulajdonságokat kölcsönöznek a textilnek. A hurkok kialakításával megnő a felület, így a vízfelvevő képessége jóval kiemelkedőbb lesz, mint más textilnek. E tulajdonsága miatt különösen alkalmas törölközőnek és fürdőlepedőnek. Nagyon gyorsan felveszi a vizet a bőrödről vagy hajadról.

Lágysága és puhasága miatt is nagyon kedveltek a belőle készült fürdőszoba textíliák. A jó minőségű frottír termékek szinte kényeztetik a bőröd és a szállodai komfort érzetét nyújtják.

Miért érdemes tehát frottír törölközőt használni?

  1. Kiváló vízfelvevő, gyorsan megszárítja bőröd
  2. Nagyon puha érzetű textil, így kiemelkedő élményt nyújt más szövetekkel ellentétben
  3. Tartós, így a gyakori mosást is jól tűri, ha jó minőségűt szerzel be, hosszú évekig használhatod

Ha minőségi frottír törölközőt szeretnél vásárolni, akkor nézz körül nálunk, biztos találsz kedvedre valót!

<< Választok magamnak frottír törölközőt! >>