Kérdésed van? +36-70-321-6063 | shop@textilmall.hu

BLOG

Mi az a pamut jersey és miért szeretjük ezt a lepedőt?

Textilmall
2020.11.07 15:28
Mi az a pamut jersey és miért szeretjük ezt a lepedőt?

Ami elsőre eszedbe juthat a jersey gumis lepedőről az az, hogy kiválóan illeszkedik a matracra és az éjszakai forgolódás után is a helyén marad. Ezen kívül azonban van még pár olyan tulajdonsága, amelyek miatt tökéletes választás lehet, ha új lepedőt akarsz beszerezni!

Remek tulajdonságait a jersey kötésnek köszönheti. Az öltések aprók, egyenletesek és nagyon szorosak, ezáltal nyeri el az anyag rendkívüli rugalmasságát és sima, selymes textúráját.

A jersey kötés nem egy új találmány, már a középkortól használják és elsősorban a ruhaiparban alkalmazzák. A jersey készülhet gyapjúból, pamutból és szintetikus anyagból is, attól függően, hogy milyen felhasználásra készül.

A jersey (dzsörzé) pamut anyag rugalmas, így tökéletesen simul ágyadra. Ez különösen jó, ha memóriahabos matracot használsz, mert az lefekvéskor a testhez formálódik és a lepedő is hozzá tud simulni anélkül, hogy gyűrődne. Gondolj csak egy jó dzsörzé pamut pólóra vagy zoknira, milyen kiválóan felveszik tested alakját és levételnél visszanyerik eredeti formájukat. Itt más pamut anyag nagyon kényelmetlen lenne.

Nézzük meg, milyen egyéb kiváló tulajdonságokkal is rendelkezik ez a szövet:

  1. A jersey anyag tehát elasztikus, remekül nyúlik, ugyanakkor tökéletesen visszanyeri formáját minden alkalommal. És még egy praktikus dolog, hogy vasalnod sem kell.
  2. Színét sok mosás és hosszú idő után is megtartja.
  3. Kifogástalanul követi a test és a matrac formáját, ugyanakkor nem tapad a testedhez.
  4. Az anyag - mivel pamut - lélegzik, így biztosít optimális kényelmet még a legmelegebb időszakokban is. Ha éjszakánként gyakran izzadsz, akkor ideális választás!
  5. Jól viseli a gépi mosást, ami miatt könnyű a tisztítása.

Ha minőségi jersey pamut lepedőt szeretnél beszerezni, akkor nézd meg kínálatunkat!

<< Választok magamnak jersey gumis lepedőt! >>