Kérdésed van? +36-70-321-6063 | shop@textilmall.hu

BLOG

Mi is az a pamut-szatén?

Textilmall
2020.10.24 10:09
Mi is az a pamut-szatén?

Ez a rendkívül puha pamutszövet ideális alvásélményt nyújt, ha kipróbálod, gyorsan a rajongójává válsz! Egyszerre puha, selymes és “lélegzik”. Nyáron és hűvösebb időszakban is nagyon kellemes benne az alvás, mivel a melegben hűt, a hidegben meleget ad.

Amikor a szaténre gondolunk, eszünkbe juthat a nagyon olcsó, fényes, csúszós, poliészter alapanyagú “szatén”, amely elsősorban a Távol-Keletről érkezik hozzánk. Ennek semmi köze a pamut-szatén termékekhez. A pamut-szatén ágyneműhuzat 100%-ban pamutból készül, így annak minden előnyével rendelkezik: kiválóan lélegzik és jól vezeti a nedvességet. Jóval puhább és simább azonban, mint a “normál” pamut ágyneműhuzat, sőt a színét is tovább megtartja. És amit még biztosan észre fogsz venni, hogy lágyabb az esése.

A szatén maga tehát nem az anyagra vonatkozik, hanem a szövési technikára utal. A szatén szövésnél a pamutszálakat jóval szorosabbra szövik, mint más (renforcé vagy a perkál) szövési módoknál. A felső pamutszálak azonban lazábban vannak, ami szép fényt ad a szövetnek. Minél több szálat használnak, annál simább tapintású és jobb minőségű lesz a szövet.

A pamut-szatén talán a legjobb választás, ha ágyneműhuzatot keresel. Bár valamivel drágább, mint a hagyományos pamut ágyneműhuzat, de a luxus érzetű tapintása, a nedvszívó és légáteresztő képessége miatt érdemes megfontolni, hogy valamivel többet áldozz rá. Sőt, mivel egy nagyon tartós szövetről van szó, lehet, hogy hosszú távon még pénzt is takarítasz meg.

<< Választok magamnak pamut-szatén ágyneműhuzatot! >>