Kérdésed van? +36-70-321-6063 | shop@textilmall.hu

Mikrofiber ágyneműhuzat

Ha fontos számodra a puha tapintás, az egyszerű tisztíthatóság és a tartósság, akkor jó választás a mikroszálas ágyneműhuzat garnitúra. A jó minőségű mikroszálas anyag rendkívül puha, így jó hatással lehet a bőrirritációban szenvedőkre. Rendkívül könnyen kezelhető, formáját és méretét sok mosás után is megtartja, és még a vasalásával sem kell vesződnöd! Jó választás az allergiásoknak, azoknak, akik nem akarnak annyit vesződni a tisztítással és azoknak, akik költséghatékonyabb megoldást keresnek. Ebben a cikkben röviden összefoglaljuk, amit a mikroszálas anyagról érdemes tudni.


9termék19
9termék19

Egyre többször találkozhatunk mikrofiber vagy mikroszálas termékekkel a boltokban, webáruházakban. Nincs ez másképp a mikrofiber ágyneműhuzatokkal sem. Miért terjedt el ennyire és miért egyre népszerűbb ez az anyag? Érdemes tisztázni, hogy mi az, amiben többet nyújt a természetes anyagoknál, és persze azt is, hogy mik a hátrányai azokhoz képest.

Ha az ágynemű tapintása elsődleges számodra, akkor a jó minőségű mikrofiber (mikroszálas) ágyneműhuzatban nem fogsz csalódni! A pamuthoz képest (kivéve az exkluzív pamut-szatént) selymes tapintású, nem ad olyan “ropogós” érzést mint a 100% pamut ágyneműhuzat, és nem is gyűrődik annyira.

Hogyha hajlamos vagy könnyen megfázni, akkor jó választás számodra a mikroszál, mert jobban megtartja a test hőjét, mint a pamut. Ha azonban izzadékony vagy, akkor a pamut lehet a nyerő, mert az jobban szellőzik.

A mikrofiber anyag jobban ellenáll a szennyeződéseknek, mint a pamut. Ha azonban bekoszolódik, akkor időigényesebb a tisztítása, és érdemes rögtön nekiállni, mert idővel egyre nehezebb lesz a folt eltávolítása.

Tartósságban mind a pamut, mind a minőségi mikroszál jól teljesít. A különbség annyi, hogy a pamut időről-időre veszít színéből, kopik és bolyhosodik, amíg teljesen el nem érik. A mikroszálas textil a mosások és használat során nem fokozatosan veszít színéből, hanem általában egyszerre szakadnak a szálak minden előjel nélkül.

A mikrofiber anyag könnyebb és vékonyabb, mint a pamut, ennek ellenére nem szellőzik annyira, jobban megfogja a levegőt, így a test által termelt hőt is. Emiatt melegebb érzést is biztosít. Az anyag - mind a pamutnál, mind a mikroszálnál - annál drágább, minél vastagabb, amit a szálak sűrűsége határoz meg. A gyártók és viszonteladók általában feltüntetik az anyag négyzetméterre vetített tömegét, ezt g/m² jelöléssel adják meg, így ebből lehet következtetni, hogy milyen vastagságú a textil (minél nagyobb ez a szám, annál drágább az anyag). Általánosságban elmondható, hogy a mikroszál olcsóbb, mint a pamut, így ha költséghatékony megoldást keresel, akkor jó választás.

A mikrofiber anyag tisztítása könnyű és sokkal gyorsabban is szárad, mint a pamut. Azonban magas hőfokon mosva vagy szárítva károsodhatnak a mikroszálak. Legegyszerűbb szárítókötélen függesztve szárítani, vasalást nem igényel.

Összefoglalva: a mikrofiber ágyneműhuzat egy jó választás lehet az allergiásoknak, azoknak, akik nem akarnak annyit vesződni a tisztítással és azoknak, akik költséghatékonyabb megoldást keresnek.

Szűrés
Anyag
Paplanhuzat mérete
Párnahuzat mérete
Ár
 (Ft)
8 190 Ft - 11 990 Ft